Boekvoorstelling: Vacinneren. Doen of laten?

Omdat we in cultuurcafé De Fwajee controversiële thema’s niet uit de weg gaan, geven we op zondag 13 juni het woord aan auteurs en artsen Marleen Finoulst (Hoofdredacteur Bodytalk) en Wietse Wiels (VUB). Via uitgeverij ASP publiceerden zij op 11 maart 2021 het boek ‘Vaccineren. Doen of laten?’. In dat boek ontkrachten ze in mensentaal de cowboyverhalen en mythes over vaccins. Aangezien de vaccinatiecampagne in de periode mei-juni op volle toeren draait, bieden we jullie de kans om alle twijfels, vragen of opmerkingen over vaccins te laten ophelderen door twee experten ter zake:

Wietse Wiels is neuroloog in opleiding aan het UZ Brussel en doctoraatsstudent aan de VUB.

Marleen Finoulst is naast arts hoofdredacteur van Bodytalk en Gezondheidenwetenschap.be. Zij is lid van de interfederale taskforce coronavaccinatie en de Vlaamse Vaccinatiekoepel.
Beide auteurs zijn respectievelijk bestuurslid en ondervoorzitter van de studiekring SKEPP (De Studiekring voor de Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale).

Voorafgaand aan de boekvoorstelling om 11u is er tussen 9u en 10u30 een coronaproof ontbijtbuffet voorzien. Dat buffet kost 15 euro (+1,92 servicekosten) en bestaat uit een warme maaltijd, ontbijtgranen, fruit, yoghurt, charcuterie, thee en/of een ambachtelijk gebrande tas Gimo-koffie. Allergenen, vegetarisch of vegan? Laat het ons ten laatste 48u op voorhand weten via contact@defwajee.be en dan voorzien wij een aangepast alternatief.

Vanwege corona handhaven we een maximumcapaciteit van 60 zittende personen in bubbels van twee personen. Gelieve dus ook per bubbel van twee uw ticket voor het buffet aan te schaffen.

www.eventbrite.be/e/boekvoorstelling-vaccineren-doen-of-laten-tickets-153955526123

Over het boek:

Pierre Van Damme, vaccinoloog, Universiteit Antwerpen

“De auteurs doen aan wat in het Engels ‘debunking’ heet: het ontmaskeren van desinformatie over vaccins, met wetenschappelijke feiten en een logische uitleg. Nu meer dan ooit moeten we bezorgd zijn over de impact van sociale media bij desinformatie in het algemeen, en in het bijzonder over vaccins. Dit boek komt daarom op tijd en geeft duidelijke inzichten hoe hiermee om te gaan.”

Johan Braeckman, hoogleraar wijsbegeerte, Universiteit Gent.

“Marleen Finoulst en Wietse Wiels leggen glashelder uit waarom je laten vaccineren zowel van wijsheid als verantwoordelijkheidszin getuigt. Bovendien ontkrachten ze met logica en wetenschap de meest hardnekkige misverstanden en fabels.”